Tuesday, June 21, 2011

baby nestle rice and soya

Hari tu masa g travel 3 hari aku beli menda ni..buat ada klau Myiesha lapar sbb cmne nk masak kan dgn perjalanan jauh dan sentiasa berjalan ni...beli la bubur instant ni senang nk bg Myiesha makan...1st day pergi ok lagi la, sbb pg2 aku da masakkan bubur n bawa bekal...bajet hari ke2 dan 3 nt just bg nestum ni la...TAPI Myiesha xmau langsung...bila aku bancuh pastu suap kat muke da excited...bila masuk dlm mulut dia je, dia buat muke tergedik2 mcm geli...aduhhh sua lagi siap geleng2 kepala xmau....dah la satu tin aku beli sape plk nk makan kasi habis....tp aku rase nestum ni sedap je...haha...kat hubby aku pun aku pi suap utk bancuhan pertama tue...Nampaknye simpan kat uma je la satu tin nestum ni...xde sape nk makan...rase nk derma kat org yg memerlukan la...reject pulak si budak kecik ni kat bubur instant...nak yg mummy buat gak....Nasib la masa dok kat hotel time Breakfast tu ada bubur...tapi aku bagi jek...seb dia nak...hohoo

Camne ye korang bg anak makan klau dia xmau yg instant nih....ape menu yg seswai nk bg utk perjalanan yg jauh...meh la share...

6 comments:

a.E.m.E.y said...

ok jgklah setin nestum, amy aritu mse susu x cukup, beli mcm2 brand susu nk bg mia mnum..semua dia xnk, dr yg plg mhl ke yg plg murah...sikit pn xnk bkk mulut..akhirnye sadis je tgk susu bertin2 kt umh 2 yg confirm2 dh kna buang sbb sume dh bukak...friso, enfa, similac, anmum, dugro...adoiiiii, hahah Y_Y

myamyza said...

hehee.. kalau abang long kite nestum ni just campur dalam susu dia je.. kalau makan nestum soya ni kulit dia gebu jek.. hikhik

Yantie said...

Raya dah dekat..masuk je dalam adunan biskut raya..mesti sedap..;p

jaja said...

aemy: cmtu mummy tolong la habiskan susu baby...huhuu

myamyza: soya bleh jadi gebus...ngat nk suh hubby mkn...tp dia xminum susu plk....kuikui

yantie: buh dlm adunan biskut raye ek....ok2 klau terbuat la...hihi..nt bleh myiesha tlg buat sama2

Arissa Zoela said...

jaja..mcm rin pulak..kalau travel rin bwk oat...so far arissa nak je mkn oat...try lah :)

jaja said...

yeke rin....oat tu yg instant mcm quaker oat tu ek..bleh la try kt uma mmg ada...klau nk bagus la..xya ssh2 time travel