Monday, April 4, 2011

update my journey

post ni bukan ape tau...aku takut2 nk post sejak satu isu tu jadi HOT sejak dua menjak ni...post aku ni xde kena mengena ngan sape2 tau...post ni hanya di dedikasi kan utk my dotter bambam Myiesha Erieyna...entry ni utk menghapdet my journey dlm menyusukan my princess ni...sbb aku pun xsangka aku dapat buat smpai ke umur dia 5bulan lebih dan Allah mengurniakan rezeki yg cukup untuk aku dan anak aku...sebab bulan 3 da habis dan sudah masuk ke April aku nk hapdet eskrem2 myiesha ni....aku risau Myiesha skang xmo minum sgt bile waktu siang kat umah BS...jumaat lepas dia muntah maybe xsedap perut...doc kate maybe perut masuk angin sbb aku gtau siang dia minum sikit2...tu yg demam on off...dia punya poo poo pun agak berbau pastu...n kaler x kaler kuning cm BF baby mcm kaler ape pun aku xtau nk kate....tu yg aku suspect ada something wrong...nk kate salah makan...aku xstart solid food...risau gak...dah la wekend smlm aku keje..kena mengajar...hubby aku jaga asik meragam je...susu pun xmo sgt...huhu...harap cepat la baik dak bambam tu...tp dalam xsihat tu...masa g jumpa doc, timbang da 8.8kg...hari tu genap 5bln baru 8.4kg...dlm 2 minggu da naik 400g....xpe la sayang yg penting anak mummy cepat sembuh.....



ni stok terkumpul untuk bulan March tp aku xkira plk ada bape...bole gitu, malas betul la aku ni...hadoi...eskrem2 bulan 3 ni dah masuk dlm plastik, pasni tray ni nk kumpul stok bulan 4 pulak....Moga aku sentiasa di murahkan rezeki..walau xbanyak tp cukup la utk anak aku tu...

9 comments:

ღnFashyaღ said...

huish, ape yang tak banyak. banyak tuh! kite dulu tak sampai camni pun stok nya. AMin, semoga myiesha cepat sembuh. ye.

jaja said...

hihi xla fasya..maksudnye walau lepas ni xdpt banyak asalkan cukup la utk mycha...

penah tak husna poo poo kaler len macam dulu sblm start solid...

Rizziela said...

alhamdullilah...rezeki Misya kan? semoga Miesya terus membesar dengan sihat.....berkat susu ibu

puan nina said...

mungkin ape yg mummy micha makan kot?sbb kalau bf bb kena extra alert kn ngan ape yg kite makan..

abah dan mak haqq said...

semoga myiesha debot bam bam cepat sembuh ya :)

jaja said...

tenkius....
tu la kan mami dia suke mkn jajan...
tu yg masuk angin tu...huhu...

Hanani said...

uish, meriah sungguh stok susu utk myiesha..

Yantie said...

Alhamdulillah..;) rezeki dari Allah..

jaja said...

aminnn....tp tu la myiesha xkuat minum pun waktu siang...byk yg di bekukan je...tp xguna2...xpe la mungkin ada keperluan dia satu hari nt...