Thursday, February 17, 2011

Topi yang selesa

ni la 1st time aku pkai kan topi kat anak dara ni...pakai dengan selesa tanpa kening berkerut n tiada memek muke yg tidak gembira...haha...sebab pe aku cakap gitu...sebab sebelum dia lahir aku ada la beli beberapa topi untuk tutup kepala after deliver kan...ala topi ala2 snow cap tu yg ada jambul atas kepala tue...ha tau kan...sbelum ni klau aku nk pkaikan topi tu je mesti dia bt muke xbest...siap kening berkerut2 lagik...yela nk tau sebab dia...sebab topi2 baby tu sume sgt ketat apabila berada di atas kepala dia tue...haha..sampaikan papa dia cakap cabut la sian dia muke xrela...tp tak nanes...so smlm ada kwn jual2 baju2 baby...topi ni sekali satu set ngan baju n seluar...so aku ni sebagai mami yang "PANTANG" nampak benda2 kiut terpaksa la merembat satu utk anak dara i tu walaupun baru beberapa hari merembat beberapa pasang baju online....huahuahua...abes elaun belanja mami utk beli baju myiesha je...xmakan xpe...janji baju myiesha ada...haha BOLEH GITU....

ok la tengok la budak ni pkai topi tanpa muke n kening berkerut ok...sebab ada oksigen bole bergerak bebas atas kepala dia tu...hihii

 haha ni xtau la muke happy ke ape...tp dari riak muke tu macam happy la kan....haha...mami membuli anaknye yg sedang mengantuk....huhauahua....
 hoyehhh....siap mami letak scaft yellow love lagik....haha nampak pipi kamu je pkai gini....abes da kena gigit malam td sbb sgt geram...

wekkkk...mami ni dah la...tension tau asik kena jadi model.....jum la tdo....

anak tepakse la layan je mami kan...kang xpasal jadik anak derhaka sbb bantah ape mami suruh....

sebelum aku beli set baju n topi ni...aku da beli 2 pasang baju pyjamas utk dia...n beberapa barang lagi kat one baby world...aduhai mcm seronok kan shopping barang anak ni...harus di kawal ni..klau tak bahaya utk mami n papa....dah la belanjawan kena catu sbb nk saving sebanyak mungkin...tp buat masa ni masih terkawal....tak over limit lagi kan papa....huuuu....
ni barang beli online gak kat baby one world..

ni pun beli online gak dari akak ipar ku...rm23 je sepasang murah sket dari yg lain tu....

5 comments:

Aishah Rahim said...

Hala comelnya Myiesha. :)

Memang beli barang anak ni kena kawal-kawal sket kan. Pantang nampak conel, cepat je nak grab. Ni dah nak dekat gaji lagi bahaya. Kang semua benda tekan BUY kang. Hahahahaha.

ღnFashyaღ said...

HAHAAHAHAHHA...meh sini pipi tu acik nak gigit. Geram sangat. nampak cheeky je myeisha ni. Kalau acik kat depan mata senyap je dia ye....

HAip, jangan jadik anak derhka.layankan je mami tu...huhu

jaja said...

hahaha....siap try baju zbasuh lagik...pastu rengek2 sbb da ngantok...muahahaha...papa xtau tu..kang blk keje tgk ada baju baru lagik

jaja said...

Aishah....tapi kan mmg xleh TAK BELI la...ye la budak2 kan cepat membesar...HARUS beli tiap bulan...betul tak...hihii

Yantie said...

kalau baju kite jarang beli online ade sekali je..tapi kalau yg benda2 lain banyak jugak beli online..

Zahirah banyak jugak baju yg beli masa newborn boleh pakai lagi..sebab masa tu beli baju baby cari yg besar sket..bajet anak besar tgk bapak..sekali keluar 2.8 kg je..haha