Saturday, February 26, 2011

Myiesha kena tahan di Emigration

Myiesha di soal siasat...

mengambil gambar suspek utama....WANTED anak aku....

tak berpuas hati...kena amek gambo berdua pulak...baru jelas...

See......Nampak tak sape yg diorang pegang tue....anak dara aku kena tahan dgn auntie2 kat situ.....huhuu....Alkisahnye diorang sgt geram ngan Myiesha....tgh aku dok kaunter tu dia nk pinjam sat budak bambam ni....aku bagi je la...memandangkan si dak bambam suke ngan org...siap sengeh2 bila di panggil tu yg jadi mangsa...bila sorang da dukung yg len pun sume datang kerumun....haha senang aku nk siapkan prosedur.. hubby xde kluar jap amek barang....

semalam aku cuti, xplan pun malam tu si Myiesha meragam sampai pukul 2 pagi baru nk tdo...sbb sakit perut kot, paginye aku minum fresh orrange ais penuh segelas....malam tu meragam plk....adehh...aku letak minyak pun xjalan...pastu papa myiesha take over bw kluar tgk tv....tp xsenyap gak...dalam kul 2 hubby bw masuk suh bg susu....nk tau ada ke cik abg buh miyak kapak kat perut comel tu...adehhhh sakit la mst panas....sblm tu aku dah buh minyak telon ngan yu yi.....dia sambung kt luar ngan minyak kapak lak.....tp seb baik pas aku bg susu dia trus tdo...penat da kot....

Pagi jumaat bangun trus plan xnak g kerja....haha...lg pun time ni jela ada masa sementara hubby tgh cuti....dah lama nk buat semalam baru terbuat...hehee.....nak tau ape kiotrang 3 beranak buat....tadaaaaa

kitorang g buat passport...baby 5 tahun rm150 jek...jimat sket trus dapat lama...klau dewasa 5 tahun rm300...tp mak pak buat 2tahun je rm100....nk jimat duit...

Proses membuat passport ni cepat je...xperlu bersesak2...berpeluh...xperlu tension2....sgt cepat dan mudah...sbb tempat yg kitorang pegi ni tempat baru, xmacam kat Pekan Rabu atau Bangunan Wisma yg sesak tu....datang pagi xtentu siap lagi....Semalam kitorang g sampai sana lebih kurang kul 10.30am...dalam kul 12 da siap...Tempat baru ni kat TAMAN SETIA TROPIKA....tempat di dalam Bangunan KEMENTERIAN DALAM NEGERI.....mmg tempat baru...maybe xramai yg tau tu xramai lagi...xsesak pun lengang je bila masuk...semua ada 25 kaunter....kaunter 1-11 untuk ambil passport yg da siap...kaunter 12-24 untuk permohonan baru....banyak kan....sgt seronok sbb cepat je....lagi satu kat situ ada BILIK UNTUK PENYUSUAN BABY tu yg syokk....masa menunggu turn kat situ siap ada sorang Chinese mom  ni tegur..."u bagi susu badan ek kat baby"....haha agaknye dia dapat agak dr saiz bambam Myiesha kot...borak2 la sat dia kate baby dia pun susu badan...yg 2nd child sampai 2 tahun...maybe dia housewife sbb dia ty cmne klau kerja bagi susu ibu...aku pun terangkan la tp xla panjang lebar...hihi...

So sape2 nak buat passport atau ada urusan berkaitan pegi la kat sini yer...xperlu tunggu lama...sgt cepat xsampai 2jam pun....

Banyak tempat kosong....sejuk dalam ni...aircond kuat...

Fokus tue....nt silap bahaya


dak bambam yg kena tahan.... :)

Lepas balik membuat urusan kitorang manjalankan misi terjah ke kedai2 pulak....nak tau ape yg kitorang cari tunggu NEXT entry okeh.....



Nak selit gak gambo terbaru dak Myiesha nie di kala 4bulan 7hari

Nota kaki: Kes rumah xde eletrik hari tu...EBM2 sudah selamat di transfer ke DF di makmal kat opis....dan sampai hari ni masih di sana...xambil2....jangan la diorang tersalah ambik....huuuuu

11 comments:

nanonano said...

mmg debab betul la ank dara jaja ni, hehe ske tgk,

puan nina said...

makin bambam la myiesya..makin geram nengok

Yantie said...

oh bagusnya cepat siap..hubby 2 bulan lepas wat kat pekan rabu kul 6.30 dah terpacak tapi kul 11.30 baru siap..huhu

ღnFashyaღ said...

nak g mane ni siap buat pasport bagai..huhu...

jaja said...

nk g study obersea....haha..xla saje bt en hubby ckp nt senang nk g jenjalan...nk g universal studio sebenanye.....hiuhuu

Momma Mia said...

geramnya dgn Myiesha ni... sgt bam bam la.

Ttg cara handle EBM tu.. bleh refer sini, be kreatif yer http://alinalan.blogspot.com/2010/12/tips-breastfeeding-for-travelling-mom.html

Travel ke maner tuh? Kalo bleh guna tong org simpan nasi yg kecik pun dah ok... kena consider travel by car or flight.. mom's little rasanya ada bg yg besar gakk but u kena kira la kalo 1 hari pump dpt berapa then kali... kalo agak2 tak cukup kena cari lain.. so kena test dulu & amik kira nak simpan pakai botol or storage bag.

pape pm ek.

jaja said...

wahhh sgt cepat akak reply...suke2...hihi...xjauh pun pegi...ke KL for 3 days...1st time berjauhan, tu nk prepare elok2...takut salah handling...

nway thanks ye for info...(sgt respect cara u handle EBM from oversea tu)...kagum ok

honey said...

wahhh..sudah ad pasport ye kamu bam bam...nak g maner la tu? ^_^

Rizziela said...

g mana tu?

Yantie said...

waa..bestnye..nanti Zahirah tak cukup eskrem boleh mintak Myiesha punya tak? hehe

jaja said...

yantie....boleh2..nt makan eskrem sama2