Thursday, October 20, 2011

Myiesha turn 1 year old

Selasa 18/10/2011 myiesha Erieyna dah setahun...sudah besar anak mummy..entry ni besday lambat sebab mummy baru blk outstation sejak hari isnin...kena kerja la sayang. sorry ye mummy xde masa hari ulangtahun kelahiran yg pertama...ulang tahun hari aku melahirkan dia...patutnya kita patut wish kat ibu dia betul tak sebab melahirkan dia ke dunia...hehe...klau macam tu la kan mak aku mesti happy sebab 10 orang anak dia wish thanks kat mak sebab melahirkan kite ke dunia...eh ape aku merepek tp betul la kan..patut kena wish kat mak yg melahirkan kite in dat time..

Mummy ada bersama myiesha je tahun lepas semasa kat LR, tapi tahun ni untuk ulangtahun myiesha berdua dgn papa je, kire fair la kan...hehe tahun lepas papa xde...tahun ni mami pulak xde, cuma yg bezanya tahun lepas mummy bertarung nyawa menahan sakit untuk melahirkan baby Myiesha, tahun ni mungkin paling teruk pun Myiesha menangis kuat kat papa sbb mummy xde...hehe.....

Kejap je masa berlalu, Myiesha da besar, anak mummy bukan baby yg masih kecil lagi, myiesha dah banyak ragam, dah pandai joget2 depan tv bila ada iklan berlagu rancak, da pandai merajuk dgn mummy, dah pandai sebut papak...haha papa marah sbb myiesha sebut papa, bapak (ikut panggilan bapak kt uma bs)...hehe...nk sebut mummy xpandai lagi asik la maaammaaaa....kuat membebel, sorang2 pun bole je dia membebel tanpa henti. Kerja dia panjat memanjat walaupun xpandai berjalan lagi...ikut mummy ke..sbb dulu aku mmg zaman budak2 suke panjat pokok jambu, pokok rambutan rumah jiran pun aku panjat.

Aku juga dah setahun menyusukan Myiesha tanpa campur susu tepung, selagi ada rezeki aku bagi, dah smp umur sekarang pun da cukup bersyukur, skrang da manunjukkan tanda2 berkurang xtau la smp bila bole bg, harap dia senang la nk bertukar ke susu formula nanti.Macam kakak dia Husna, senang je tukar ke susu biasa, xde cerewet memilih susu, senang hati ibu dia. Harap Myiesha pun mcm tu juga nanti.

Di sebabkan xde sambutan untuk Myiesha pada 18 hb tue...maka sabtu ni mummy n papa nk celebrate besday Myiesha, jemput kawan-kawan Myiesha datang rumah. makan-makan, main-main, biar dia happy hari tu. Tapi mummy xkemas umah lagi, esok malam kena kemas kasi tersusun. Kalau tak malu je kat kawan-kawan myiesha rumah tak terjaga. hehe...

For u my sweet little gurl Myiesha Erieyna, mummy alway pray for your health, for your life hope u happy with mummy n papa. We love u and miss u for ever....peluk kuat2 hehe...

5 comments:

ღnFashyaღ said...

Happy 1st birthday myiesha erieyna......nanti kite celebrate sama2 k.:)

Hanani said...

happy 1st birthday myiesha comel...insyallah nnt auntie datang celebrate ye...

Aishah Rahim said...

Happy birthday Myiesha. :)

Semoga jadi anak yang solehah dan menyenangkan hati papa dan mummy okeh? :))

puan nina said...

happy besday myiesha =D

ngeee..geram..dah setahun pun bambam lagik

alhamdulillah masih bf..chayok!chayok mummy

jaja said...

tenkiu fashya, aishah, kak nani n puan nina...hehe...