Tuesday, January 4, 2011

Sayang saye

Busan sbb xtau nk start keje yg mana dulu...huhuu..so tetibe rajin nk update blog yg xberape nk meriah ni...tajuk entry berkaitan sayang saya...sape?..sape lagi klau bukan si bulat mummy n papa dia..hehe..hari tu 1st & 2nd weeks lepas bawa myiesha blk jb macam2 kena beli...yela sambut org baru kan..so mcm2 la kena beli sbb sblm ni xsempat nk beli lagik...semua utk myiesha ku cayang...huhu..kitorang beli baby cot set dgn kelambu semua, xmo anak kena geget nyamuk..mami n papa kena geget nyamuk xpe, beli almari baju dia yg xberapa byk lg..tp penuh gak..huhu...menda kecik2 pun kn beli gak..dr sikit2 jadi banyak gak la..storage bottle la, warmer n bottle sterilizer la n macam2 lagi...investment tuk budak kecik ni...tp xpe bole guna utk anak seterusnye..huhu...bile la myiesha nk dapat adik ni (eh ke situ plk) hehe...

Mcm sume org tau..Myiesha fully BF, alhamdulillah sampai sekarang xde prob lagi, sihat je xde sakit2, cume dia slalu selesema pg2 tp xla meleleh2 tu mcm tersumbat hidung dia,tp da tghhari ok je, normal ke gitu ek?...harap dapat la dia menyusu smp 2tahun umur dia...insyaAllah..Pengalaman BF myiesha kat public pun da 4 kali..huhu..mule2 cuak gak..yela budak da rengek2 kite tgk je muke dia dgn harapan dia senyap..haha tp jgn harap la kan..mst la dia nk nenen...mummy dia plk da cuak2 nk bt cmne..nk cr port tuk nyusu pun da kabut...ye la sape suh pkai baju biasa2 cm xde anak lgi...kan da susah nk selak..klau selak sure nmpk  badan mami yg sheksi ni...haha..tu 1st time la...pastu da pkai baju yg seswai la, cume tempat nk BF tu klau mall xde sediakan bilik men terjah je la mana2...setakat ni ok la xde plk org dok tenung kite...sume bt biasa je...hikhik

ok la akhir kata..haha..baik punye ayat...tamat la bebelan utk hari ini..tengok je la gambo my bambam yg da berumur 2bulan setengah ni bersama papa yg penyayang melayan anak dare nye....

4 comments:

emilia said...

semangatnyer die...geram tgk.nk cubit2 je ppinyer.mummynyer lk makin kurus..

Hanani said...

hai,salam kenal...chubbynya baby jaja..geram je tgk...

jaja said...

hye salam kenal hanani....hihi..

Huszaini said...

semangatnye baby nih!! geram tengok hehehehe