Tuesday, January 18, 2011

Kronology Myiesha

Haha...tajuk entry baru...tenkiu k.mieja bg nama tajuk yg seswai...hehe ...hmmm entry ni saje buat sempena Myiesha 3 bulan...tetibe tringat kembali detik2 indah tau dak ni wujud dlm my womb....ohhhh syokknye la time tu...walau da puas bermandi manda di Afamosa water worl sblm tu...klau test sblm g mendi manda kompem xdapat join men2 terjun2 sbb risau......di sebabkan xtau tanpa rase bersalah main semua2 yg ada...tp yg plg tinggi tu xmain sbb takottttt...

ok2 ape la yg aku mengarut ni....ok entry ni xde byk ckp...cume gambo2 je yg dikumpulkan dr 1st dulu smp skrang...walau pun gambo2 ni dah ada dlm entry sblm2 nie...kire ni mcm summary la utk semua2 yg terjadi...

jeng...jeng....tgk tu test masa 20-21/2/2010 sbb xcaye bt smp dua kali...nebes okeh time tu
rase nk balik peluk mak..tp sbb sorang2 time tu peluk bantal je la sambil menitik ayer mate kasih ni...muahaha

hoho...1/3/2010 g secan pewut ni sbb mcm xcaye ada myiesha dlm ni...pas scan br percaayaaaaa
sbb nye aku xde ape2 alahan sejak awal peknen smp la saat melahirkan tu yg awal2 nk scan da nmpk br caye...time ni baru nk masuk sebulan lebih kot...hihi..

 pas seminggu g scan lagik 8/3/2010...over kan...haha...xpela aku bayo...kehkeh..tu da nmpk bulat2..jelas sket la..time ni lagi suke sbb mmg da kompem, heart beat pun dah ada....xcaye je ada jantung lain berdegup dlm badan kite

akhir bulan 3... 27/3/2010 g scan lagik...time ni da 2bln lebih la lebih kurang...sweet sgt time ni sbb da ada bentuk...hari2 dok tatap...tgn kaki sume gerak2 masa scan...so sweet la kamu myiesha...

18/5/2010 masa ni dah 14weeks 3 bulan lebih...da besar anak mummy...seronok sgt kan...hanya ibu2 je dapat merasai semua ni...ayah2 xdpt rase..so kn menghargai isteri2 yg susah payah menjaga baby sejak dlm kandungan smp la keluar....huhu...perut mummy???...ada ni ha...
ni la baby boom masa 14weeks tu...saiz baby seperti gambo atas tu...Myiesha bile besar klau dpt baca ni semua bole la simpan ye...semua2 gamba2 ni


ni masa baby 5bln...hohoo..gemok da perut...gamba2 scan da xde sbb sume saiz besa2...xnmpk da rupa baby...ada nmpk tulang2 je ngan kepala...


hoho..Myiesha 6 bulan time xtau lagi baby punye gender sbb xnmpk asik sorok2 je dia punye tuttt
anak mummy pemalu sgt...xbagi org skodeng dia..

Baby da 7 bulan...wahhh kejap je kan..macam tunggu pokok berbuah je...dr kecik smp besa...tinggal tunggu je bile masa nk kluar...

8 bulan...sama je besa dia...xsabo nk tunggu baby kluar...time ni da mcm2 baca pasal kelahiran...seram2 pun ada....takut sakit la...ape la...tp tetap xsabo nk melahirkan...hiihii

ni dah 39weeks nampak sipi2 je perut tu huhu...seminggu sblm bersalin...time ni da balik kg dah... sbb mmg plan nk deliver kt kg senang sikit nk pantang kan....umah ngan hospital pun dekat...senang abah n mak nk hantar...
tarikh yg sama 3bulan lepas...sampai2 hospital banting dalam 4.30am cmtu  trus kena tahan kat labour room...trus kena cocok masuk air...adehhh sakit smp skrang ada lagi bekas cocok ni kat lengan..
ni gas yg konon2 dapat mengurangkan rase sakit kontraksion..(betul ke eja.cm pelik plk)..
tp xmembantu pon...biar je letak tepi...hohoo
ni la muke org yg tgh menahan sakit...menunggu baby nk kluar...haha sempat g posing sorang2...sbb henpon bw masuk taruk bawah bantal...xkena marah pon diorg ok je...cuma xsempat je la nk amek pic sendiri time mengeluarkan baby dgn jayanye...klau snap jugek mau dokter geleng kepala tu...huhuu...xlama tu 9.30am baby pun kluar la selepas proses teran meneran ....amek ko baby bambam..perut je kecik baby 3.3kg...alhamdulillah selamat semua nye...SEE kejap je kan 9bulan tu...mcm je kejap tp yg membawanye tu la yg merasa....oke sape nk tau pengalaman masa bersalin ritu...baca la kt entry "My baby Delivery"


ni la budak berusia 1 hari yang diberi nama Myiesha Erieyna binti Mohd Fuad,soknye baru bole balik dan menikmati saat2 indah berpantang...hoyehhhh...dalam ni cuma gambo Myiesha n mummy je...tp xpe akhirnye blakang nama anak, nama papa juga ada...kire adil n saksama la kan...
ok Myiesha jadi gud gurl okeh...jgn notty2 ngan mummy...syurga Myiesha bawah telapak kaki mummy so kena sentiasa ingat pada mak ayah yg menjaga myiesha sejak dari dalam rahim sehingga dewasa....luv u sayang...

-TAMAT-

2 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

kronology miesya:)

jaja said...

ahaa...tajuk yg seswai....
byk gamba2 sblm ni..tu yg compactkan dlm satu entry...hihi