tu dia 5 bahan je yg diperlukan...
BAHAN-BAHAN CHEESE CAKE INSTANT
250gm philadelphia cream cheese
susu pekat manis satu tin ( aku guna xsmp 1 tin sbb xmau manis sgt)
nestum(utk ditabur atas lapisan)
250ml susu segar
2 paket biskut saltcheese( dlm 500gm)
CARA-CARA MEMBUATNYA
1/. Pukul cream cheese bersama susu pekat sampai sebati
2/. Biskut saltcheese dicelup ke dalam susu segar (jgn celup lama2 kejap je sbb aku xsuke lembik sgt biskut tu)
3/. Susun biskut saltcheese ke dlm loyang, tuang satu senduk campuran cream cheese dan ratakan
4./ Taburkan serbuk nestum diatas lapisan
5/. Ratakan dan susun biskut lagi, ulang hingga habis.
6/. Simpan ke dalam peti sejuk semalaman, barulah boleh dihidangkan.
ok senang kan...so bole la korang try...hmmm nk pesan lepas buat tu simpan dlm fridge lama sket, jgn pg buat petang nk potong nt xkeras lagik...tunggu smlm mlm or esoknye kompom da keras dan senang nk potong...lau tak cis dia lembik lagik...sedap makan buat pun mudah....boleh di makan waktu petang bersama seisi keluarga....
ni la rupa dia...aku buat xmenarik pulak...tp rase dia yummy....hoho
yang ni keratan rentas kek yg dipotong sebelum waktu matang nya...haha...ikut pesanan aku td potong bile da betul2 keras...aku ni kurang sabo...tu yg potong lembik lagik...ngat xjadi upenye sbb kurang kesabaran je...hohoo
3 comments:
simple n cam sedap.
bley try ni..
tenxs ha, :)
hehe...mmg sodap lg2 sejuk kn n ada cis...yummy sgt...try jgn x try...hihi
singgah sini. pernah cuba ni. mmg yummy kn ;)
Post a Comment