Wednesday, February 15, 2012

Terperanjat Makkk!!

Ape benda yang buat terperanjat nie..tegezut mejut nih. Ada la satu perkara ni, selalu terjadi bile nak pergi kerja pagi2, nasib baik xluruh jantung..ceh konon je luruh padahal kalau org lain agaknya...alaaa biasa je, tak terkejut pun...hihi...aku kan lemah semangat, benda gini pun boleh terkejut..Kisahnya mestilah berkaitan dgn anak ku sorang tu...Myiesha yang suke buat mak dia ni terkejut. Padahal dia tak bermaksud pun nk mengejutkan mami dia nih...

Aku kalau pagi2 selalu bersiap kat bilik lain..bermekap...meng iron baju...sume kt bilik lain,mmg xde kacau anak sorang tu tdo dalam bilik. Dan selalunya kalau aku bersiap dia mmg tgh tidur lagi. Aku bersiap dia tidur...aku siapkan susu dia tidur lagi...siap kan bekal pun dia tidur lagi...kadang aku da masukkan barang dalam kereta pun dia tidur lagi...Kire aku tinggal angkat dia masuk dlm car seat dia je la pagi2 dan terus zooommmm...kalau bangun pun, slalu time aku angkat dia tu baru la dia celik mata. Senang keje aku pagi2...

Yang buat aku terkejut tu, kang tetibe xde bunyi xde bayang tetibe je dia terjenguk kt pintu bilik yang aku tgh bersiap tu.. dah la kadang aku tengah sengeh2 tersenyum nk tgk cun tak pkai tudung gini...gitu...tgh tepek2 bedak la...tetibe je ada budak kenek depan pintu dgn rambut serabai ala2 gerbang2 gitu (anak aku kan rambut keteng) kalau br bgn tido harus lah rambut Awan Nano...hihi...Time ni la aku "oh mak ko!!!" tegezut mami. Terus la aku peluk dia takut dia pulak yg terkujat dengo sore aku yg lantang ini...ahahahahiii...

Lagi satu kadang tetibe je aku tgh kusyukk susun barang dalam kereta..Ko tau la kan barang yang di angkut tiap hari bile nk g keje kalau tak cukup 3 bag mmg xsah...minimum 3 bag la..kalau lebih kire bonus..kekeke. Tetibe je ada Awan Nano ehhh silap...ada budak kenek ni depan pintu umahhh nk cari "tacuttttt" dia (byg kan kasut oke)...mana tak tekujat...kita da bayang dia tgh nyenyak tido lagi dalam bilik, tup2 da muncul depan pintu umah.. Lagi senang keje mami, ambik dia n terus masukkan dalam kereta dan zoommm g keje. Xya nk angkat2 dia dari katil dalam bilik tidur tue...ai anak ku buat mami tekejut tau di pagi yang sunyi...(mcm sunyi je padahal jln depan umah tu kereta da lalu lalang)

Lepas ni xtau la ape pulak yg dia nk buat bg mami tegezut, dulu 1st time kasi tegezut time umur 9 bln kot xpandai jalan lagi tp bikin terkejut turun katil sendiri cari mami...konfiden je kan ko time tu Myiesha. seb xjatuh katil lagi masa dia umur 6 bulan...agaknya da fobia so dia cr skill camne nk turun tanpa rasa sakit.

Ni la budak Genius mummy...yang selalu buat mami terkejut...ni gambar semasa tertangkap main petiais..tgk la ape dia letak kat sisi kanan tempat air tu...yang kaler kuning..DUCK...byk lagi toys dia yg dia g sumbat dalam esbok mami...bertuah punye anak kan...






                                          Dah tu buat muke tak bersalah..macam biasa la



                                sorry mummy. tapi best la main dalam esbok tu...cejukkkkk je

2 comments:

Yantie said...

ada jugak kicap kipas udang dalam peti tu..;)

jaja said...

haha...tu wajib ada nampak je yanti ek