Thursday, February 2, 2012

susu Myiesha

Sudah lama kan aku tak update pasal benda ni, last pun rasanya masa Myiesha masih berusia bulan-bulan lagi...sebelum umur satu tahun. Bukan apa, kang asik cerita itu je xde variety plk kan..hihi..Alhamdulillah sampai sekarang aku masih BF myiesha dan Myiesha masih minum susu ibu sehingga sekarang umur dia 1 tahun 3 bulan. Aku pun tak sangka selama ini boleh menyusukan Myiesha walaupun aku ibu bekerja. Sape kate xde cabaran, cabaran paling utama ialah MALAS, memang kadang-kadang rasa itu datang, rasa macam adoi penat la anak asik nk bergayut je, malas nk mengepum la, sape kate xpenah rasa. Tapi bila hari2 dah buat tekad kan je dalam hati ni untuk mengepum walau di mana sahaja, xkira bile outstation ke atau lawatan ke mana2. Akan cari juga tempat untuk mengepum.

Kalau outstation senang je cari je la surau yg ada soket, penah tu pergi lawatan ke Singapore dekat masjid dia xde pulak soket utk plug in..sebab aku guna spectra pump je kena la plug in baru bole hidup sbb penah try yg manual xmau keluar pulak, sebb tak biasa kot dr mula. Masa kt Singapore dekat Arab street tu ada masjid, tp aku g pump kat tempat wuduk dia..seblah tu ada mcm dewan aku dok pump kat situ dalam gelap2...haha...takut gak tp gagahkan juga la, bila da terjun ke dunia BF ni kena sanggup kan utk bawa bekal susu balik walau anak tak ikut. Gagah kan je angkut beg gabak ngan gadjet2pump dan cooler dia skali kemana2, xdapat nk bawak handbag cantik mcm org lain klau keluar berjalan. Kalau jalan kejap boleh la bawa handbag kan..Ni yg kalau keluar seharian tanpa anak..Harus bawa ok, kalau tak bawa tu rasa mcm kosong je. Sama juga kalau pegi office, wajib ada 2 bag, satu cooler dan satu handbag. Kalau xde satu pincanglah hidup ini...hahaha serius je kan.

Ok la ni da melalut ke cerita dunia BF pulak, padahal niat di hati nk cerita pasal susu je. Myiesha masih bawa bekal susu ibu hari2 ke rumah BS, masih minum satu botol 4oz dan habis dalam 3 atau 4 botol. tapi da top up dn air masak satu botol ngan cikedis macam coco cruch la, roti, keropok dll lagi la dia bawa g skul. Sekarang guna stok EBM bulan 10, tapi bulan 11 dah abes sbb terguna yg tu dulu. So sekarang ada stok bulan 10, 12 dan bulan 1 yg plg latest. Dan aku xtau lagi nk pump smp bile, ikut ikut je la klau ada, adalah...Dan tidak la begitu obses dgn mengepum. Just follow the flow bak orang kate..ape pun syukur dgn rezeki Allah ini.

Tulis blog kalau xde gambar xsyok kan...meh tgk gambo2 plk...cuci mata yang asik la malas nk baca jurnal. aiyoooo...apsal la malas sgt nk baca jurnal ni...kate nk jadi pelajar cemerlang.

 stok bulan Januari 2012
(siap ada daun pandan nk bg wangi...hehe lebih bt bubur beli satu
 pokok, so tanam dlm freezer jek senang)


 
 
 ni la masjid yg aku ckp kat Singapore tu, hangkut beg merah n cooler sekali....bila da smp time bw beg beso handbag tinggal la. Time ni Myiesha kecik lagi umur bape bulan tah...bila jalan2 baru bole bw handbag pulak..cer kire bp byk beg aku bawa . haha...












Ni la dia tuan punye susu....anak mummy sayang
Myiesha Eryna binti Mohd Fuad




3 comments:

ღnFashyaღ said...

Micha lambut kelinting yang comel!!.
cam cedih plak bace entri ni bila ngenangkan husna xdapat nak direct bf sepuas2 hatinya. susu dah xde...Uwaa.. hopefully adik dia kuar nanti boleh sambung lagi nyusu tapi masa tu dia dah 2tahun.....

jaja said...

Cukup syukur la tu fasya, lama juga husna minum susu ibu tu..xpe tiap anak ada rezeki dia kan...moga sume adik...adik...n adik husna nanti sume merasa...hehe cm ramai je adik husna tu...

Yantie said...

Alhamdulillah..teruskan ketabahan jaja..rezeki Myiesha tu..moga berjaya sampai lebih 2 tahun..

Betul la..semua perasaan tu pun kite ada lalui..kadang terpikir sampai bila nak mengepam..sekarang dah rinduuu nak mengepam balik..harap2 nanti Zahirah boleh bf semula..