Tuesday, August 24, 2010

8 month already

hohoo...bila da 8 month mcm2 rase ada...excited pun ada menanti kelahiran si kecik ni...
klau la kite tau bile masa dia nk kuar kan senang...kang tetibe tercepat ke..terover due ke, ssh gak
sbb sy da plan nk lahirkan baby kat kampung...nk balik banting dok ngan mak..
kang salin kat sini xde sape ssh gak..ada hubby je..dah la hb xreti nk pegang dak kecik..ape lagi nk uruskan bb kecik yg baru2 lahir...tak ke haru nt...mak sy mana bole nk dtg sini..yela abah sy nk kerja sape nk urus...adik2 nk g skolah kang xde mak ssh plk diorg..mmg tunggang langgang nt...hohoo...so nk memudahkan semua better saya jek yg balik kg...

Due my baby ni ikut buku merah 20.10.2010...so plan nk blk kg seminggu sblm due, kirenye 13 or 14 october camtu la hubby nk anta balik...tp risau gak klau bb nk kluar awal...sbb kwn2 sume lahirkan bb diorg cepat 2 minggu la...ada yg cepat 3 minggu pun ada...n ty mak..mak lahirkan anak2 dia..means adik badik sy lahir sume cepat dr due...so camne ni...nk cuti awal takut due lambat...kang kn naik kerja awal plk pas pantang...huhhuu...

Dua minggu raye saya dah cukup 9 bulan walau due bln 10...raye nt mmg kena ulang alik jb-banting beberapa kali sbb adik nk bertunang pd 25/9/2010 so time tu mmg da sarat bawa perut kot...hohoo..klau bb nk kuar time tu ok gak...save masa...xya dah nk ulang alik...tp xbesh la sbb xdapat baby october sama bulan ngan mummy n papa dia...tp ape pun berserah je la nt...yg penting baby kuar bile da cukup bulan ok...

Hari tu scan baby....masa 31weeks doc kate baby da berat 1.3kg..wahh berat gak ek...takat ni berat saya da naik 8kg dari berat asal...tgk la hari khamis ni ada checkup lagi...naik bape kg plk pose2 ni...huhuu...moga xde pape masalah..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
perut di kala 31weeks...besau da anak mummy...n asik joget2 je dalam tu...
n maybe baby gurl...hohoooo

6 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Joget Lambak dlm tuh... Hehehhehe!!! ::.

suzi said...

jajan dh bsr peyut ko hehehe bestnye...tnye la pendapat mak ko wei psl nk cuti awl or x...xlame lg dh bb ko nk kuar bestnye...

Rizziela said...

wah! dah tak lama lagi tu

emilia said...

Ooo bby girl ke?ape2 pun moga dipermudahkan yer bersalin nnti xsbrnyer nk tgk bby haja lak..nnti bersalin kat sepital mne?emi dulu pun cpt 2mgu..tnye mk pun mmg lbih kurang tu.

jaja said...

emi..doc kate mcm bb gurl hehe...so tg je nt betul ke tak..sbb xjelas sgt..nk salin kt spital banting je..senang mak abah nk anta nt..dekat..

angahfarah said...

salam...
semoga selamat melahirkan..bykkn doa dan zikir..moga dipermudahkanNya..amin