Monday, February 22, 2010

i'm POSITIVE...

update utk 2 crita dlm satu hari...nk update kt umah..lappy sy kena air hujan...balik2 dr melaka tetibe bumbung ruang tamu bocor..aduhai xpenah2 jd...ribut ape la yg melanda sepanjang kami bercuti ni...n da nasib la sbb time ni xplk sy simpan lappy dlm beg..slalu nk g jauh saye akan simpan...so lappy tu depan tv atas meja je la...
elok plk bocor tu atas meja tepat atas lappy ku yg cun tue...bermandi sakan la..sian dia..so skang lappy kn warded...tg da baik br balik...busan la kt uma xde lappy...eh tajuk i'm +ve...oke2 berbalik ke pangkal jalan...

konon ni hari sabtu la...20 feb 2010 ptg tu saye ajak hubby kluar mkn skali nk beli upt..sbb nk beli asik xsempat je..beli la dua..satu yg brand omeco...satu lg brand Dip n Tell..konon la takut yg murah tu xdpt detect..hehe...
bile da ptg tu hubby da g keje sbb dia shift malam..tgl la saye sensorang...timbul lah rase busan2...tetibe upt kit tu mcm melambai2 je suh guna dia...ingat kan nk cek sok pg2 bgn tdo..sbb lg sensitive kan...tp tgn saye da gatal..xle nk tahan dah...amek la satu yg murah tu g test...hohooo...da seram ni...saye titis kan kt tempat dia trus saye lari depan tv..konon xmau tgk la..takut frust...tetibe mate saye pun gatal mau jeling2...ohooo...jeling py jeling nmpk 2 line...trus melompat bgn tgk dgn jelas...OOOooooo 2 lines la...tipu ke upt nie...xpenah2 naik 2 lines mst la gabra kan...tgn da start gigil2 da...mundar mandir aku dlm umah xtau nk bt ape..yela sorang2 kan...korang jgn cuba bayangkan keaadaan saye camne..kelakar pun ada...

trus kol hubby..." abangg...abangggg...nk nangis ni..." ada 2 lines...mcm xpercaya ni bang"...betul ke...betul ke...xmimpi kan..." abg relax jek..da rezeki la tue..." tp saye tau mst dia sukaaaa sgt...mmg ini yg di tunggu2...
syukur sgt2 pada Mu Ya Allah kerana memakbulkan impian kami....masa cek tu da pkul 7pm...so trus wat sujud syukur n trus solat maghrib...n sebenarnya saye ada buat nazar klau saye mengandung pada bulan ni...
akan saye langsaikan nazar tue....

sekarang ni saye berharap zuriat buah cinta kami ni akan berada dlm lindunganNya..moga sihat sempurna n menjadi anak yang soleh n solehah...aminnnn....

ni saye tunjuk upt saye....betul kan...ini bukan tipu kan....

 
 
pg2 tgk ni baru rase percaya dah ada baby...sbb alhamdulillah skrang belum ada lagi morning sickness...
berkat doa mak abah pergi haji hari tu...n doa kawan2 yg putus2 mendoakan saye...

p/s: untuk kawan2 yg lain yg masih berusaha saye akan doakan korang okeh...kadang2 rezeki kite sampai dlm keadaan yg kite tak duga....itu namanya kekuasaan Allah...sentiasa berusaha tanpa putus asa ok...

lupe plk saye nk bgtau ape tips saye bulan ni...saye bulan ni berserah je...selama ni kan sy da byk kali g jmp doc try mcm2...tp bulan ni saye rest xmo amek ubat2 ni...sbb klau amek pun rugi sbb bulan ni saye kn g kursus la...outstation la...takut xkena timing..so just minum air buah zuriat n kawan bagi n serbuk kurma yg mak beli dr mekah blk dr haji baru2 ni...tu minum 3 hari je pas peod...sbb pastu da g outstation....pastu saye minum la air musoffa yg dia guna tinta zafaran atas pinggan putih tu utk tulis 30 juzuk alquran...tu je la yg sy buat bulan nie...xsangka rupanye hasilnye +ve...soo happy sbb xsangka bole ada..yela sbb bulan ni bz sgt...huhuuu...menangis terharu bile tau....ok itu je la tips yg saya nk kongsi...mana la tau kwn2 bole try...

3 comments:

ღnFashyaღ said...

yeay.......suke2....suke2....mase mula2 tau pregnant dulu pon camtu jugak...UPT yang murah tu pon smae dengan UPT yang kite guna...
Take care ye, rajin2la bace about pregnancy..:)

Ringgo said...

pusing2 dari link ke link.. hehe

salam kenal eh kak:P

jaja said...

tenkiu fasya

ringgo: salam perkenalan