Wednesday, May 12, 2010

perut 16 weeks..haha

Hari ni tgh busan..sbb Application utk BNP da siap sume..harap berjaya la nt...ha skrang ni saya dah 16weeks pregnant bersamaan 4bulan..tp perut xnmpk lg..klau pkai baju kecik br nmpk...g keje org slalu tegur xnmpk pun perut..mcm bukan org pregnant...siap rase2 lagi perut sbb xcaye..haih...mmg perut xnmpk lg time ni...ikut org kot...ada org tu br 3 bulan da nmpk beso...ikut perut masing2 la kan...

Esok saye punye 2nd checkup hari tu 1st cek up sume ok...time tu berat da jadi 48.9kg wahahaha...gile berat...sok g timbang xtau naik bape..mst da 50kg...pecah rekod nie..xpe2 tu berat kami berdua...klau bersorang xleh dimaapkan...so far kesihatan ok...sama mcm biasa..belum terasa lagi beban perut nie...cumanye rindu nk rase baby ni gerak lagi...hr tu pun sehari je rase, maybe just nk pujuk mama dia jgn majuk2...haihhh cepat la gerak lg...mama nk rase ni...klau gerak tu xla mama risau...hehe...xpe2 xpenyabar betul la mama ni kan...

Kite rase semua org mst ada bahan bacaan masa pregnant ni kan...mcm sy skrang ni baca satu buku ni...kawan club yg bagi pinjam...hohoo...xminta pun tp dia sungguh memahami n bagi pinjam buku tu utk saye baca...best la mcm2 info ada dlm tu dr mula hamil smp la jaga baby smp umur 3 tahun...cara senaman pun ada tunjuk...
buku ni versi bahasa melayu...kawan dia yg bagi hadiah kt dia masa kawen ritu...siap tempah...kire aku pun bertuah la dpt share baca buku dia nie...thanks ayu sbb bg pinjam buku nie...

Malas la plk nk bebel lagi...haha...meh nk tunjuk gambo baby bump masa 16weeks++ nie...kuikui...sgt beso hokey....

4 comments:

nornazliana said...

dah nmpk dh peyut u tue..yer...

KINA said...

ok la tu... nanti dia akan naik ngan lajunya...

blackroses said...

mana gambar perut latest...

jaja said...

ada la kak kat entry yg latest atas tu...huhuu..yg kat desaru